|
Jakub Pediač

ASO Vending: Náš nový automat plný chutí

SLO

Ten, kto povedal, že za peniaze si šťastie nekúpite… nemal tak úplne pravdu. Rok 2023 začíname s úplnou novinkou – automat, plný chutí a pokušení. Nechajte sa zviesť a doprajte si niečo skutočne lahodné. Je to Váš moment, Vaša chvíľka, ktorá dokáže zmeniť celý deň na niečo pozitívne.

Šťastie je sladké, doslova...

Sladkosti vieme zaradiť k jedným z univerzálnych spúšťačov šťastia. Čím to však je?

Je vedecky dokázané, že konzumácia sladkostí, obzvlášť nápojov ako v našom automate, sa rýchlo dostáva zo žalúdka do krvného obehu. Odtiaľ putuje priamo do mozgu, kde ma za následok vylučovanie dopamínu. Dopamín je zodpovedný za pocity šťastia.

No to nie je všetko. Chute, textúry a arómy, ktoré vyvolávajú pozitívne osobné spomienky, majú schopnosť nás aj po čase rozosmiať a zanechať nás šťastných a optimistických. ,,Sladkosti nás vedia potešiť a uspokojiť v danej chvíli. Keď si ich vychutnávame a vieme kedy prestať, tak sú jednou z možností ako si vylepšiť deň.“  Dodáva happytarián, Mgr. Aleš Bednařík.



Šťastie človeka sa odvíja od neho samotného, od jeho vnímania situácie, ľudí, vnemov, ako aj vecí. Záleží od toho, aký vzťah si ku konkrétnym javom vytvorí. Existujú však nejaké univerzálne hodnoty alebo potreby, ktoré robia všetkých šťastnými? Niečo na čom sa viacerí, ako nie všetci dokážu zhodnúť: áno toto nás robí šťastných.

Odpovedá pán Bednařík : "To je zaujímavá otázka, na ktorú je odpoveď, ktorá rúca aj mýtus, že každý si musí nájsť svoj vlastný recept na šťastie, lebo každý je jedinečný. Zabúda sa na to, že sme jeden živočíšny druh, sme ľudia a máme mnoho spoločného a podobného. A preto sa dá povedať, že existujú univerzálne recepty. Presnejšie povedané  - je to ako s jedlom, pizzu má rád skoro každý a aj sladkosti rôzneho druhu má rád skoro každý. A tak je dôležité, nájsť si svoju pizzu a svoju sladkosť, či je to keksík alebo jablko. Takže nemetaforicky povedané - fungujú na nás v podstate rovnaké veci aj keď niečo na niekoho viac a na niekoho menej."

Náš nový automat predstavuje škálu chutí, tých najpopulárnejších a najobľúbenejších naprieč celým Slovenskom. Každý z nás si tam dokáže nájsť to "svoje potešenie." Šťastie je vzácne, ale my veríme, že Vám ho dokážeme priniesť v každom poháriku.

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1.liga
# Tím Z Skóre Body
1. SCH Schaeffler 0 0:0 0
2. TES TESCO 0 0:0 0
3. GEN Generali 0 0:0 0
4. KAU Kaufland SK 0 0:0 0
5. SLO SLOVNAFT 0 0:0 0
6. POS PosAm 0 0:0 0

štatistiky

Slovensko (SLO) 1.liga