|
Stanislav Chudík

Víťazom prvých Firemných MSR v malom futbale sa stal Schaeffler Slovensko

Firemné MSR

Počas piatka sa v Bratislave konali prvé Firemné Majstrovstvá Slovenska v malom futbale. Počas celého dňa medzi sebou bojovali medzi sebou firmy zo všetkých kútov Slovenska o to, ktorá sa stane tou najlepšou.

Na Firemných MSR bojovalo od rána až do neskorej noci 60 tímov v 166 zápasoch, kde si nakoniec víťaz okrem primátu firemný majster Slovenska odniesol aj o miestenku na EMF BUSINESS CUP v Turecku v hodnote 4000€, ktorý sa bude konať v septembri. 

Počas dlhého malofutbalového maratónu sme videli veľké zápolenie tímov. Okrem športovej časti sa všetci súťažiaci a taktiež diváci fantasticky bavili aj na sprievodných aktivitách. 60 tímov bolo v základnej časti turnaja rozdelených do desiatich šesťčlenných skupín, z ktorých víťazi a šesť najlepších tímov postúpilo do 8-finále. Po nich už začínalo ísť do tuhého. Do bojov o medaily postúpil ako prvý tím Partners, ktorý zdolal 2:0 Umbrella Group. Veľmi dramatické bolo druhé štvrťfinále, v ktorom o postupujúcom rozhodol jediný gól. Z postupu do semifinále sa po víťazstve 1:0 nakoniec tešili hráči Volkswagen Slovakia, ktorí zdolali tím RTVS. Tretie štvrťfinále bolo najgólovejšie. Padlo v ňom až šesť gólov. Tím Schaeffler Slovensko si v ňom po víťazstve 4:2 nad ČSOB zabezpečil boj o medaily. V poslednom štvrťfinále o štvrtú semifinálovú miestenku zabojovali DPD Nové Zámky a Niké je tipovanie. Po hladkom víťazstve 3:0 sa posledným semifinalistom stalo Niké je tipovanie. 

V boji o finálovú miestenku sa stretli Schaeffler Slovensko a Niké je tipovanie. Dramatický zápas rozhodol jediný gól, z ktorého sa tešili hráči Schaefffler Slovensko. V druhom semifinále medzi Volkswagen Slovakia a Partners to bola ešte väčšia dráma, ktorá vyvrcholila až v penaltovej lotérii. V nej boli šťastnejší hráči Volkswagen Slovensko. 

V zápase o bronz sa tak stretlo Niké je tipovanie a Partners. Aj tento zápas bol veľmi vyrovnaný a dramatický. Do vedenie išli najprv hráči Partners, keď sa presadil bývalý ligový hráč so skúsenosťami aj z Ligy majstrov Blažej Vaščák. O vyrovnanie sa však postaral Simandl a keďže do konca riadnej hracej doby už gól nepadol, tak o zisku bronzu museli rozhodnúť pokutové kopy. Tie nakoniec lepšie dopadli pre Niké je tipovanie, ktoré tak na prvom ročníku Firemných MSR v malom futbale získalo bronzové medaily. 

Samotným vrcholom Firemných MSR v malom futbale bol finálový zápas. V ňom o prvenstvo bojovali Schaeffler Slovensko a Volkswagen Slovakia. Finálový zápas bol skvelým vrcholom prvého ročníka Firemných MSR v malom futbale. Vo finále sa nakoniec z víťazstva 2:0 tešili hráči Schaeffler Slovensko, ktorí sa tak stali prvým firemným majstrom Slovenska v malom futbale a budú Slovensko reprezentovať aj na EMF BUSINESS Cup-e v Turecku. 

Po finálovom zápase boli odovzdané aj individuálne ocenenia. Najlepším brankárom sa stal Jozef Hroš z Volkswagen Slovensko. Najlepším strelcom sa stal jeho spoluhráč Juraj Török. Za najlepšieho hráča Firemných MSR bol zvolený Blažej Vaščák z tímu Partners. Aliter cenu pre najlepšiu obranu vyhral tím Niké je tipovanie, ktorý inkasoval iba 4 góly v deviatich zápasoch.

Medailisti:

1. Schaeffler Slovensko
2. Volkswagen Slovakia
3. Niké je tipovanie

Individuálne ocenenia:

Veľká vďaka patrí aj našim partnerom, ktorí sa veľkou mierou podieľali na veľmi vydarenom podujatí. Generálnym partnerom podujatia bola stávková spoločnosť Niké, Hlavným partnerom bol Aliter Technologies. Partnermi podujatia boli ASO Vending, Pierre Baguette, Futbox, Go Create Performence,  CK Daka, Tesco a Bratislavská vodárenská spoločnosť. 

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1.liga
# Tím Z Skóre Body
1. SCH Schaeffler 0 0:0 0
2. TES TESCO 0 0:0 0
3. GEN Generali 0 0:0 0
4. KAU Kaufland SK 0 0:0 0
5. SLO SLOVNAFT 0 0:0 0
6. POS PosAm 0 0:0 0

štatistiky

Slovensko (SLO) 1.liga