|
Juraj Šupák

EURO BUSINESS CUP 2023 so slovenskými tímami

SLO

Už vo štvrtok 19.10. odštartuje v tureckej Antalyi ďalší ročník medzinárodnej firemnej súťaže pod názvom EURO Business Cup. Slovensko bude mať na turnaji dvojnásobné zastúpenie.


Slovenské tímy spoznajú svojich súperov v základných skupinách počas žrebu, ktorý prebehne v stredu večer počas slávnostného otvorenia podujatiaSkupinové zápasy sú následne na programe vo štvrtok a piatok. V piatok večer odštartujú zápasy vyraďovacej fázy - osemfinále. Štvrťfinále, semifinále, zápas o 3. miesto sa uskutočnia v sobotu 21. októbra.

Martin Vodila (hráč Niké): "Po našej minuloročnej prvej účasti na Euro Business Cupe sme o skúsenosť bohatší a tento rok sú naše ciele vyššie. Minulý rok bol cieľ postup zo skupiny, čo sa aj podarilo, no bodov mohlo byť určite viac a tým pádom aj lepšia pozícia v osemfinále, kde sme žiaľ vypadli s neskorším finalistom. Veľa bude závisieť od toho akých súperov dostaneme do skupiny. Naša príprava pozostáva zo zápasov Niké Top ligy, kde spolu pravidelne nastupujeme už štvrtý rok, takže naša zohratosť a súhra je si myslím na dobrej úrovni. Taktiež sme sa na konci apríla zúčastnili Firemných majstrovstiev Slovenska, kde sme v konkurencii 60-tich firiem obsadili bronzovú pozíciu. Sme výborný kolektív a toto podujatie si ideme užiť a pobijeme sa o čo najlepší výsledok."

Ján Jankovič (hráč Shaeffler Slovensko):"Na Euro Bussiness Cup ideme prvýkrát, v roli nováčika, vieme, že ide o TOP turnaj, kde budú silné a vyrovnané mužstvá. Hlavných favoritov vidím opäť v rumunských mužstvách. My  si ideme turnaj užiť ako partia, samozrejme s cieľom, čo najlepšie reprezentovať našu spoločnosť na medzinárodnej úrovni. Všetci sa veľmi tešíme na atmosféru a priebeh celého turnaja. Veľmi radi by sme postúpili zo skupiny medzi TOP 16, ďalej  v play-off už to bude aj troška o šťastí afyzickej pripravenosti hráčov. Náš tím tvoria dva výrobné závody, čo nám komplikuje spoločnú prípravu pred turnajom. Šesť hráčov bude zo Skalice a šesť hráčov z Kysúc. Keďže nie sme účastníkom Niké TOP ligy, nehrávame spolu tak často ako chalani z Niké. Každý z hráčov sa pripravuje v rámci svojho mužstva vo veľkom futbale. Spoločne sme odohrali výborný turnaj v apríli v Bratislave, kde bolo vidno, že ako jeden tím vieme dobre fungovať a sme schopní hrať vyrovnanú partiu s každým."


Všetky zápasy bude možné sledovať v priamom prenose na Youtube účte Európskeho zväzu malého futbalu. Výsledkový servis bude dostupný na webe www.eurobusinesscup.com.

Na turnaji sa predstaví 28 tímov z 12 krajín. Cestou slovenských zástupcov na turnaji vás prevedieme aj na našich komunikačných kanáloch (Facebook,Instagram).


submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1.liga
# Tím Z Skóre Body
1. SCH Schaeffler 0 0:0 0
2. TES TESCO 0 0:0 0
3. GEN Generali 0 0:0 0
4. KAU Kaufland SK 0 0:0 0
5. SLO SLOVNAFT 0 0:0 0
6. POS PosAm 0 0:0 0

štatistiky

Slovensko (SLO) 1.liga